top of page

Neden Kolay Rapor

Neden Kolay Rapor

Aslında doğru soru neden raporlama .

Şirketler de insanlar gibi yaşayan organik yapılardır.Yaşamlarını sürdürmek için bulunduğu ortama uyum sağlamaları gereklidir.Bunun için planlama yapmaları , hızlı ve doğru karalar almaları ;doğru karar almak içinde veri setine uygun hazırlanmış rapor setlerine ihtiyaç duyacaklardır.

Veriler ve buna bağlı raporlar planlama süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır.Rapor setleri şirket içi iletişim aracı olarak da önemli bir işlevi üstlenmektedirler.

Doğru hazırlanmış rapor setleri işletmelerde ;

· Şeffaflık

· Sürdürülebilirlik

· Karar verme süreçlerinde iyileşme

· Olası sorunlar hakkında erken uyarı

· Rekabet avantajı

· Hedef gerçekleşen motivasyonu sağlar

Rapor setlerinin hazırlanması , doğru bilgiye anlık ulaşım sağlanması ve ihtiyaç halinde farklı raporların hazırlanması , gerekli algoritmaların yazılması herşeyden önce veri setinin buna uygun gruplandırmalar halinde hazırlanabilir olması diğer deyişle algaritma yapısına uygun hale getirilmesi gereklidir. Gelişi güzel açılmış kodlar ürün,müşteri,mamul vb crm yapısının doğru şekilde yorumlanmasına imkan vermeyecektir.

İlk yapılması gereken doğru rapor değil kodlama haritasına uygun yapı oluşturulması olacaktır.O halde raporlama iletişim aracı fonksiyonu yanısıra iş süreçlerini iyileştiren yönü ile de öne çıkacaktır.

Farklı bir bakış açısı ile iyi hazırlanmış rapor setleri demek şirketin iyi gruplanmış bir veri setine kavuşması demektir.

Anlık olarak ne kadar satış yaptığını [günlük-haftalık-aylık -ytd] ve bunun bir önceki aynı döneme göre nasıl farklılaştığını doğru rakamlarla görebilen yönetici hedef stratejisi için en uygun eylem planlarını devreye alabilecektir.

Her aşamada kendine uygun rapor setlerini ve hedef stratejilerini görebilen ara yöneticiler de uygun eylem planlarına yöneleceklerdir.

Örneğin önümüzdeki yıl karlılığını % 20 arttırmayı hedefleyen yönetim

· Satış birimine satış miktar , tutar hedefi, tahsilat devir hız hedefi

· Satınalma birimine alış ve gider hedefi

· İk birimine tasarruf hedefi

· Finans birimine finansman gider kısıtlaması hedefi

şeklinde kpi lar belirleyip tüm birimlerin hedef gerçekleşen durumlarını takip etmesini haftalık aylık dönemlerde sonuçları gözden geçirip yeni aksiyon planları ek tedbirler alınmasını sağlayabilecektir.



 
 
 

Comentarios


Pink Simple Watercolor Aesthetic Linkedin Banner.png

Mobil kullanım

Mobil ve Kolay Kullanım

Kolay Erişim

Şirket verilerinize her yerden erişin.

Anlık Veri Entegrasyonu

Mevcut Erp'nizden anlık veri aktarımı

©2025, by Dijital Rota

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page